Stimați elevi, părinți, cadre didactice!

 

Luni, 14 septembrie 2020, vom păși împreună pragul școlii, într-un an școlar inedit, an școlar ce ne determină din prima zi să fim mai organizați, mai cooperanți, mai responsabili.

Rolul școlii rămâne în orice context același: să educe și să instruiască, să formeze și să modeleze caractere, iar rezultatele elevilor să fie răsplătite prin premii și achiziții pentru o viață.

Legătura școală-familie-comunitate va fi întărită anul acesta mai mult decât altădată, pentru că, prin acești trei piloni putem consolida grija față de copilul preșcolar sau elev,  putem veni în întâmpinarea acestuia cu un personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic bine pregătit, cu un spațiu igienizat, amenajat ergonomic, putem urmări starea de sănătate a tuturor partenerilor din

de pe casa scărilor, aspectul sălilor de clasă este proaspăt și primitor.

Cadrele didactice, profesori pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial vor relaționa cu beneficiarii direcți ai acestor acțiuni: preșcolarii și elevii în spațiile repartizate vor fi instruiti în vederea purtării obligatorii a măștii de protecție, respectării normelor de igienă,  circuitului prin unitatea școlară, păstrării distanței, a timpului repartizat pentru cursuri față în față și online, fiind în scenariul 2 (galben), în actuala pandemie.

Grupele de grădiniță, clasele pregătitoare , I-IV și a VIII-a vor funcționa cu întreg efectivul față în față, iar clasele V-VI-VII vor  fi divizate în grupe: prima grupă va veni la școală în prima săptămână, cu locuri bine precizate în sala de clasă, iar a doua grupă va veni la școală în a doua săptămână, la fel, cu locurile în bănci bine stabilite. Cadrele didactice vor relaționa astfel cu tot colectivul de elevi în direct și respectiv online.

Accesul în școală va fi pe toate cele trei intrări, între 7,30 și 8,00. Elevilor li se va lua temperatura zilnic la intrarea în școală. Veți fi informați de către coordonatorii colectivelor: doamnele profesoare pentru învățământ preșcolar și primar, doamnele și domnii profesori diriginți privind intervalul orar precis și locațiile respective. Părinții vor  beneficia de întâlniri de lucru și instruiri online sau față în față(de preferat în aer liber).

Pentru clasa pregătitoare: luni, 14 mai 2020, ora  8 ,vor fi prezenți copiii cu un singur însoțitor, pe terenul mare de sport, din spatele școlii, cu recomandarea păstrării distanței și respectarea locului amenajat, pentru a fi preluați de către cadrele didactice coordonatoare.

Doar luni și marți, 14 și 15 septembrie 2020 , la clasele V-VII cele două grupe vor veni în spațiul școlii, pentru relaționarea cu profesorul diriginte astfel: prima grupă de la ora 8 la ora10, a doua grupă de la 11 la 13. De miercuri, rămâne  față în față cu cadrele didactice prima  grupă, iar a doua este online, urmând să inverseze rolurile săptămâna următoare.

Împreună putem face ca această perioadă să fie în sprijinul sănătății tuturor și a educației!

MULT SUCCES!

Director,

Profesor Liliana Chelariu