Activitati

Revista Școlii Calistrat Hogaș Roman

Hoinar Intelectual, anul V, nr.1, an 2022

 

 

 

Clubul de lectură Năzdrăvanii

 

Elevii clasei a II-a A de la Școala Gimnazială Calistrat Hogaș din Roman, coordonați de doamna prof. înv. primar Daniela Bădărău și de doamna bibliotecară Cristina Arsenici, au desfășurat activități în cadrul Clubului de lectură, în zilele de 02.02.2022 și 03.02.2022.
Sub emblema ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CITITULUI ÎMPREUNĂ, au descoperit cu bucurie farmecul de neegalat al schițelor scriitorului Ion Luca Caragiale. Mereu de actualitate, personajele le-au stârnit râsul, precum și dorința de a desluși întâmplările prin care au trecut acestea. Singuri au descoperit existența unor comportamente demne de un Goe sau un Ionel!
Au ilustrat prin imagini câteva momente din schița D-l Goe, reușind să surprindă aspecte definitorii ale vremurilor trecute, dar mereu actuale!

 

https://www.facebook.com/100000682818953/videos/824047501801169/

 

1 Decembrie- Ziua Națională a României la Școala Gimnazială ” Calistrat Hogaș ” Roman

 

Elevii Școlii Gimnaziale „Calistrat Hogaș”, alături de profesorii lor, au marcat prin port, cântec și desen Ziua Națională a României.
Mândri de istoria și frumusețile patriei au simțit românescul fior al unității în aceste timpuri dificile și încercate.

LET’S DO IT, ROMANIA!

Activitate ce a marcat Ziua Curățeniei.

 

PROIECT EDUCAȚIONAL  ,,UNIVERSUL COPILĂRIEI”

Ziua Internaţională a Copiilor – 1 Iunie oferă an de an un prilej de mare bucurie, o „întâlnire” fericită a celor mari cu cei mici, nu doar prin intermediul unor atenţii şi cadouri, ci şi prin participarea împreună la acţiuni şi evenimente inedite, atractive pentru copii şi aducătoare de amintiri şi nostalgii pentru cei mari, care mai păstrează însă un crâmpei din sufletul lor ce copil.
Lumea copilăriei cu valorile sale oferă copiilor posibilităţi de a crea la nivel literar, plastic şi nu numai lucruri minunate, unice care să le pună în valoare creativitatea. Să încercăm să înţelegem această lume minunată, să le cunoaştem dorinţele, să-i lăsăm să-şi îndeplinească în mod plăcut şi util culoarea copilăriei prin intermediul limbajului literar şi plastic.

PROIECT EDUCAȚIONAL

HAPPY 8 OF MARCH -8 MARTIE FERICIT

Descarcă pliantul proiectului

Proiect educațional transnațional ,,Ursulețul de pluș RO – MD 2020″

Liceul Teoretic ,,George Coșbuc” Bălți, Republica Moldova

 Școala Gimnazială ,,Calistrat Hogaș” Roman, România

Revista proiectului

1 Decembrie

 

An de an, concursurile școlare i-au antrenat pe elevii clasei a III-a A în activități încununate de succes. Bucuria succesului a fost pe măsura așteptărilor, intarindu- le încrederea în forțele proprii, formându-le spiritul competitiv.Concursurile online sunt o nouă provocare a școlii în perioada de pandemie. Cu încredere în reușita școlară, elevii clasei a III-a A s-au înscris la prima etapă a Concursului Național LuminaMath. Îi felicităm pentru rezultatele obținute și le dorim mult succes în etapele următoare!

Diploma 1 Diploma 2  Diploma 3 Diploma 4